DEMANA VISITA:
                                                                          CAT  ESP
     
      Tel. 666 200 843
      Email. rosa@rosablanco.com

          SHIATSU
HISTÒRIA
 PREGUNTES FREQÜENTS         

 

Una mica d´història.


El Shiatsu es remunta a temps antics. El trobem al Japó, tot i que les seves bases pertanyen a la medicina tradicional xinesa. A Hunan, dins una tomba de la dinastia Han (206 aC. - 220 dC.), es va trobar un primer llibre que descrivia els meridians. Actualment coneixem dos estils de Shiatsu, el sistema de Namikoshi i el de Masunaga.

El Shiatsu tipus Namikoshi va néixer al Japó a inicis del segle xx. Es diu que la família de Namikoshi va emigrar al nord de l’illa quan ell era un nen. Allà, les condicions climàtiques eren tan dures que la mare de Namikoshi va començar a patir dolors articulars. Com que no tenien accés a serveis mèdics, el noi, intuïtivament, va realitzar pressions i carícies a les articulacions de la seva mare. Mica en mica, la dona va començar a sentir menys dolor fins trobar-se bé del tot, fet que va impulsar el noiet a estudiar els motius de la curació. Ja adult, Namikoshi va comprendre la capacitat d’autocuració de l’organisme. Amb les seves mans havia aconseguit estimular aquesta capacitat! Així va néixer el seu mètode d’aprenentatge i aplicació del Shiatsu –basat en l’anatomia i fisiologia orientals, que fou reconegut pels Ministeris de Sanitat i Educació japonesos. L’any 1940 va fundar la universitat de Shiatsu del Japó.

Per la seva part, Shizuto Masunaga, deixeble del mestre Namikoshi, va crear la seva pròpia escola (anomenada Iokal) a la ciutat de Tokio i va dedicar gran part de la seva vida a investigar les tradicions antigues de les medicines xinesa i japonesa. Va fundar, també, un parell de clíniques de Shiatsu i va escriure uns 20 llibres especialitzats en aquesta teràpia.